ua en ru

В.Богуслаєв вважає, що програма імпортозаміщення, розроблена РФ, не відповідає російсько-українським домовленостям у сфері авіабудування.

Голова ради директорів ВАТ "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв вважає, що програма імпортозаміщення, розроблена російським урядом, не відповідає російсько-українським домовленостям у сфері авіабудування. Про це він заявив сьогодні журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я не розумію, як ми можемо працювати за спільною програмою і потім нас звідти із спільних програм попросять? Що таке імпортозаміщення? Спільні програми будуються на абсолютній вигоді двох сторін і вони закріплені законодавством України і Росії", - заявив В.Богуслаєв.

Він також запропонував шляхи розвитку авіабудування України і Росії найближчими роками. "Доцільно створити об'єднаний україно-російський інвестиційний банк, спільні лізингові компанії, треба відмовитися від надання банківських або урядових гарантій для підприємств, що беруть участь у спільних проектах, потрібно піти на трирічні узгодження списків переміщуваних через кордон агрегатів, спростити систему комплектування літаків і двигунів до них, визначити для цього єдине вікно, створити єдині митні збори, а ще краще створити єдиний економічний простір", - заявив В.Богуслаєв.

Крім того, за його словами, необхідно передбачити участь українських авіакомпаній у держзамовленнях Росії і навпаки.