ua en ru

Найближчий тиждень по всій території України буде дощити

В найближчий тиждень по всій території України будуть спостерігатися опади, погода буде дощовою. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції заступник директора Гідрометцентру Анатолій Прокопенко, передає кореспондент РБК-Україна.

В найближчий тиждень по всій території України будуть спостерігатися опади, погода буде дощовою. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції заступник директора Гідрометцентру Анатолій Прокопенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Традиційно для цього часу синоптичні процеси починають перебудовуватися, і в Україну надходить все більше вологи і прохолодного повітря. Тому в найближчий тиждень погоду в Україні визначатимуть циклонічні утворення та пов'язані за ними атмосферні фронти. Дощі інтенсивно випадатимуть практично по всій території України, але найбільше їх буде у західних, центральних і північних областях, а також в Одеській і Миколаївській обл. Цей період окреслюється числами 29 -31 серпня", - повідомив Прокопенко.

За його словами, сьогодні в Україні пройдуть дощі, місцями грози, а в Одеській, Миколаївській та Херсонській обл. - місцями сильні дощі.

В північній частині України, у Рівненській обл., на Волині та в Криму опадів не передбачається. Температура в день +16, +21, на півдні та сході +22, +27, а в Криму до +32 градусів.

28 серпня опади будуть лише на півдні і сході, і в карпатському регіоні, температура вночі +8, +13, вдень +18, + 23, на півдні і сході вночі +14, +19, на узбережжі морів +18, + 23, а вдень +24, +29 градусів тепла. В Криму в Херсонській і Запорізькій обл. вдень температура перевищить 32 градусів тепла.

Найбільше дощів випаде 29 серпня.

"Найскладніший день буде 29 серпня. В Україні крім Приазов'я та Криму пройдуть дощі з грозами, місцями сильні дощі, в окремих регіонах - зливи, град та шквали 15-20 м за секунду. Температура вночі +11, +16, вдень +14, +20 градусів тепла, в південній та східній частині України та в Дніпропетровській обл. вночі +14, +19, вдень +24, + 29, а в Криму вдень до +32 градусів", - повідомив Прокопенко.

30 серпня в північній та центральній Україні, а також в Одеській і Миколаївській обл.., будуть дощі та грози, а 31 серпня опади будуть лише на Лівобережній Україні. Температура вночі +8, +14, вдень +18, +24 градусів, а на півдні та сході, вночі +15, + 21, вдень +23, +29.

В Києві сильний дощ випаде лише 29 серпня, а 30 серпня будуть невеликі дощі.

Зазначимо, Прокопенко також заявив, що в Україні з 1 вересня встановиться тепла погода. 2 - 5 вересня в Україні пройдуть невеликі дощі, а 6 - 7 буде переважне без опадів. Температура повітря буде типовою для цього часу, вночі +10, +16, а на півдні +18, +22, вдень +18, +24, а на півдні +28 градусів тепла.