ua en ru

У найближчому рейтингу Doing Вusiness Україна значно підніметься за критерієм будівельної галузі, – КБУ

У найближчому рейтингу Doing Вusiness місце України значно підвищиться за критерієм будівельної галузі. Про це сьогодні заявив віце-президент Конфедерації будівельників України (КБУ) Олександр Ротов, передає кореспондент РБК-Україна.

У найближчому рейтингу Doing Вusiness місце України значно підвищиться за критерієм будівельної галузі. Про це сьогодні заявив віце-президент Конфедерації будівельників України (КБУ) Олександр Ротов, передає кореспондент РБК-Україна.

"В кінці минулого року ми почали працювати зі Світовим банком, який робить рейтинг Doing Вusiness, однією з ключових складових якого є рівень будівельного ринку. За попередніми рейтингами, які були нам незрозумілі, бо не зрозуміло з якими експертами велися переговори, Україна була на 183-му місці із 186 країн світу... Довідавшись про це, ми з ними зустрілись і почали працювати, було багато зустрічей... В результаті всіх цих переговорів Світовий банк виділив грант для КБУ в розмірі 2 млн дол. для просування і роз'яснення в регіонах про права, про новий закон, який сьогодні існує. Якщо все це відбудеться, і ми зараз на грані прийняття рішення щодо наступного рейтингу, я думаю, що Україна займе абсолютно інше місце, і довіра до нашої країни в частині інвестування та приходу на наш ринок як внутрішніх та і зовнішніх інвесторів суттєво зросте", - зазначив Ротов.

Він також повідомив, що КБУ зараз формує так звані білі списки компаній, які можна рекомендувати іноземним інвесторам. "Ми зараз формуємо так звані білі списки компаній, до них ми маємо доступ, члени конфедерації. Мова йде про ті компанії, які ми рекомендуємо для роботи у великих проектах. Часто, коли приходить інвестор, то він шукає з ким би домовитись і потрапляє в якусь халепу, в результаті виникає негативний імідж. Тому ми відкриті, будь ласка приходьте до нас, ми готові рекомендувати виробників будматеріалів, проектантів, управляючих проектом, і на всі інші види робіт, якими займаються члени нашої конфедерації", - сказав Ротов.

Крім того, за його словами, КБУ утворює консорціум з кількох компаній для того, щоб вийти на ринок Казахстану, Алжиру та північної Африки. "Ми зараз багато працюємо над тим, щоб інтегруватися на міжнародні ринки, інтегруємо наш будівельний комплекс повністю: і проектні роботи, і будматеріали, і компанії. Зараз ми направили свою увагу на Казахстан, Алжир і північну Африку, декілька країн, які готові запрошувати для комплексної участі. Для цього зараз формується консорціум кількох компаній, які будуть входити в ті чи інші проекти, не окремо взята компанія, а під дуже серйозним прикриттям конфедерації і нашого уряду будемо виходити на ці ринки", - повідомив віце-президент КБУ.