ua en ru

В Білорусію повертаються посли країн ЄС

В Білорусію повертаються посли країн Євросоюзу (ЄС). Першим в Мінськ сьогодні прибув посол Швеції Стефан Ерікссон. Цю інформацію підтвердили в диппредставництві Швеції в Мінську.

Раніше посол Чехії Йіржі Карас заявляв, що планує повернутися в Мінськ 27 квітня 2012 р. До кінця тижня в Білорусь мають намір повернутися посол Естонії Яак Ленсмент, а також посол Німеччини Крістофер Вайль, також очікується приїзд посла Литви Едмінаса Багдонаса.

Нагадаємо, наприкінці лютого 2012 р. білоруська влада у відповідь на розширення санкцій з боку Євросоюзу стосовно республіки відкликала свого представника при Євросоюзі і посла в Польщі. Одночасно польському послу і голові представництва ЄС було запропоновано "повернутися в свої столиці" для консультацій. На знак солідарності зі своїми колегами в кінці лютого - початку березня поточного року з Білорусі виїхали всі посли країн Євросоюзу.

Зазначимо, що після недавнього звільнення опозиційних політиків Андрія Саннікова і Дмитра Бондаренко ряд спостерігачів прогнозували швидке повернення послів країн ЄС в Мінськ.