ua en ru

У Білорусі суд виніс смертний вирок громадянину Росії за вбивства

У Білорусі суд виніс смертний вирок 53-річному громадянину Росії Едуарду Ликову, якому інкриміновано п'ять епізодів вбивства в стані алкогольного сп'яніння. Про це повідомляє прес-служба правозахисного центру "Весна".

Рішення виніс Мінський обласний суд 26 листопада 2013 р. Однак під слідством Ликов перебуває з 2011 р. За цей час у нього змінилися три адвоката.

Про його особу відомо, що він не мав постійного місця проживання, підтримує контакти з матір'ю, яка живе в Барановичах. Син живе в Росії, дочка - в Німеччині, але з дітьми засуджений відносин не має.

Координатор кампанії "Правозахисники проти смертної кари в Білорусі" Андрій Полуда зазначає, що цей випадок в черговий раз демонструє, що держава приховує від громадськості факти винесення смертних вироків та їх виконання.

Правозахисники в рамках кампанії проти смертної кари мають намір стежити за цією ситуацією і у разі необхідності готові надати юридичну допомогу обвинуваченому при оскарженні рішення суду першої інстанції в касаційному порядку і при зверненні до Комітету з прав людини ООН.