ua en ru

У Білорусії розмістять базу російських винищувачів

Росія має намір розмістити в Білорусії авіаполк з винищувачами. Російська військова база з'явиться до 2015 р. Така домовленість була досягнута сьогодні за підсумками зустрічі міністра оборони РФ Сергія Шойгу і президента Білорусії Олександра Лукашенка.

"Ми приступаємо до розгляду плану зі створення тут російської авіаційної бази з літаками-винищувачами. Сподіваємося, що в 2015 р. Тут вже з'явиться авіаційний полк", - заявив глава Міноборони Росії.

Вже наступного року в Білорусії передбачається створити авіаційну комендатуру, а також поставити першим чергову ланку бойових винищувачів. Шойгу додав, що Москва має намір і далі розглядати питання, необхідні для посилення обороноздатності білоруських колег і братів.

В даний час у Білорусії розташовані два військові об'єкти Росії. Речі йде про РЛС "Волга" в Ганцевичах і 43-м вузлі зв'язку ВМФ у Вілейки.

Перший об'єкт входить до складу системи попередження про ракетний напад, вона поставлена ​​на бойове чергування в жовтні 2003р. Згідно з угодою, Росія орендувала цю ділянку до 2020 р.

Другий об'єкт забезпечує зв'язок Головного штабу ВМФ з атомними підводними човнами, що несуть бойове чергування в районах Атлантичного, Індійського і частково Тихого океанів.