ua en ru

У бельгійському порту Гент заарештовано судно Eleousa Trikoukiotisa, до екіпажу якого входять 10 громадян України

За інформацією Посольства України в Королівстві Бельгія, у порту м. Гент заарештовано судно Eleousa Trikoukiotisa (судновласник - кіпрська компанії Ocean Tankers), до складу екіпажу якого входять 10 громадян України. Про це повідомляє речник Міністерства зовнішніх справ України Олександр Дикусаров.

Згадане судно перебуває під арештом у бельгійському порту з початку червня ц. р. у зв'язку із заборгованістю судновласника перед екіпажем. Станом на цей час екіпаж забезпечений продуктами харчування і питною водою, стан здоров'я українських моряків задовільний.

27 липня ц. р. співробітники Посольства України взяли участь у зустрічі працівників Адміністрації порту м. Гент, інспекторів Міжнародної профспілки моряків та представників екіпажу зазначеного судна, в ході якої було порушено питання щодо очікуваного завершення переговорів судновласника з кредиторами з метою покриття заборгованості. Членам екіпажу судна запропоновано уповноважити Міжнародну профспілку моряків представляти їх інтереси у випадку негативних результатів кредитних переговорів. Проведення наступної зустрічі у цій справі заплановане на 2 серпня ц.р.

Посольство України в Королівстві Бельгія підтримує постійний контакт з українськими моряками та тримає цю справу на особливому контролі.