ua en ru

У "Батьківщині" наполягають на введенні воєнного стану на території Донецької та Луганської областей

Фракція "Батьківщина" закликає парламент терміново звернутись до президента з проханням ввести воєнний стан на території Донецької та Луганської областей. Про це заявив голова фракції Сергій Соболєв сьогодні на погоджувальній раді.

Він нагадав, що відповідний проект постанови підписаний народними депутатами.

Соболєв висловився за необхідність дати доручення уряду терміново розробити по всіх ключових міністерствах висновки щодо введення воєнного стану.

Коментуючи події, які сталися в зв'язку зі збитим літаком малазійських авіаліній, Соболєв висловив переконання, що літак був збитий за прямою вказівкою Путіна, оскільки, за його словами, жодна ракетна установка не могла перетнути кордон РФ без дозволу на те особисто Путіна, керівництва ФСБ, прикордонної служби РФ.

"Головний терорист - це Путін. Всі повинні це зрозуміти: накази, які віддаються ФСБ терористам, які виконують далі на території України - це все ланки одного ланцюга, який повинен бути розірваний", - зазначив Соболєв.

За його словами, на поточному пленарному тижні фракція "Батьківщина" готова підтримати всі законопроекти щодо захисту українських військовослужбовців, членів їх родин; щодо посилення антитерористичної операції тощо.