ua en ru

У банках "Форум" і "Меркурій" на три місяці введені тимчасові адміністрації

Виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) 28 лютого 2014 р. прийняті рішення №14 і №15 про введення тимчасових адміністрацій та призначення уповноважених осіб ФГВФО на тимчасову адміністрацію в банки "Форум" і "Меркурій" відповідно.

Виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) 28 лютого 2014 р. прийняті рішення №14 і №15 про введення тимчасових адміністрацій та призначення уповноважених осіб ФГВФО на тимчасову адміністрацію в банки "Форум" і "Меркурій" відповідно. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ФГВФО.

Тимчасові адміністрації в даних банках вводяться строком на три місяці - з 14 березня по 13 червня 2014 р.

Уповноваженою особою ФГВФО на здійснення тимчасової адміністрації у АТ банк "Меркурій" призначений провідний професіонал з питань врегулювання неплатоспроможності банків відділу супроводу виведення неплатоспроможних банків з ринку департаменту врегулювання неплатоспроможності банків ФГВФО Вадим Кононець.

Уповноваженою особою ФГВФО на здійснення тимчасової адміністрації в ПАТ "Банк Форум" призначений начальник відділу супроводу виведення неплатоспроможних банків з ринку департаменту врегулювання неплатоспроможності банків Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Наталю Соловйову.

Протягом дії тимчасових адміністрацій вкладники зазначених банків можуть отримати свої кошти за договорами банківського вкладу (депозиту), строк дії яких закінчився, та за договорами банківського рахунку. Виплати за вказаними договорами будуть здійснюватися в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день прийняття рішення НБУ про віднесення банків до категорії неплатоспроможних, але не більше 200 тис. грн.

Банк "Меркурій" пов'язують з ім'ям харківського бізнесмена Василя Савича, а банк "Форум" - підприємця Вадима Новинського.