ua en ru

У Бангладеш ведеться розшук власника будівлі, в результаті обвалення якої загинули більше 300 осіб

У Бангладеш ведеться розшук власника зруйнованого будинку в передмісті м. Дакка, в результаті чого загинуло більше 300 людей. Про це повідомляє Reuters.

Нагадаємо, в результаті обвалення восьмиповерхового будинку неподалік від столиці Бангладеш вранці 24 квітня 2013 р. загинуло понад 320 осіб. Під завалами як і раніше знаходяться до 300 осіб. Їх доля поки невідома. Кількість поранених перевищила 1,5 тис. осіб.

Власника будівлі звуть Мохаммед Сохел Рана. Він очолює молодіжний фронт політичної партії "Бангладешська народна ліга". Поліція повідомила, що затримала двох його родичів для того, щоб схилити Рана до добровільної здачі. В аеропортах і на кордонах Бангладеш оголошено попередження і розіслані прикмети втікача.

"Всі причетні до трагедії - включаючи інженерів, архітекторів і будівельників - будуть заарештовані", - сказав молодший міністр внутрішніх справ Шамсул Хуг.

Обрушена будівля - "Рана Плаза" - спочатку налічувала п'ять поверхів, однак пізніше власник незаконно добудував ще три поверхи. Всього у момент обвалення всередині знаходилося до 3 тис. осіб.

"Люди хочуть його (Рана) вбити, що цілком очікувано. І ми не збираємося нікого покривати", - підкреслив радник прем'єр-міністра Бангладеш.

Читайте також: Кількість жертв обвалення будівлі в Бангладеш перевищила 300