ua en ru

У Багдаді кількість жертв подвійного теракту зросла до 32 людей

Число жертв подвійного теракту, що стався напередодні в іракській столиці Багдаді, зросла до 32 людей. За уточненими даними, число поранених також збільшилася - до 71 людини, передає Associated Press з посиланням на місцеві правоохоронні органи. Раніше повідомлялося про 18 загиблих і 36 постраждалих.

За словами представника поліції, деякі важко поранені городяни померли від отриманих травм в лікарнях. Він також додав, що знадобилося багато часу для уточнення даних про число потерпілих, так як їх доставили в декілька медичних установ.

Нагадаємо, вибухові пристрої були закладені в музичному магазині в шиїтській частині міста. Поки жодна терористична організація не взяла на себе відповідальність за вибухи.

Починаючи з 2003р. країни-учасниці НАТО проводять в Іраку масштабну військову кампанію.Спочатку її цілями було повалення президента Саддама Хуссейна і пошук запасів зброї масового ураження. Практично відразу опір національної армії було зламано, трохи пізніше С. Хуссейн був схоплений і повішений за рішенням міжнародного трибуналу. Очікується, що Вашингтон остаточно виведе свої війська з Іраку вже до 1 січня 2012р.Незважаючи на заявлений позитивний результат кампанії, в країні не припиняються терористичні атаки.