ua en ru

В Азербайджані знешкоджено угруповання, яка намагалася влаштувати теракт у мечеті

В Азербайджані знешкоджено угруповання, члени якого зробили спробу влаштувати вибух у мечеті. Про це йдеться в повідомленні Міністерства національної безпеки (МНБ), передає агентство "Сіньхуа".

Згідно прес-релізу МНБ, в результаті оперативно-розшукових заходів, проведених співробітниками міністерства, були затримані громадяни Азербайджану Наріман Мірзоєв і Мірзахмад Рустамов в якості підозрюваних у підготовці терористичного акту, спрямованого на загибель людей в Азербайджані. Вони також звинувачуються в незаконному придбанні зброї у великій кількості, боєприпасів і вибухових речовин.

У повідомленні МНБ зазначається, що в жовтні 2013 р. на сторінці користувача "Энекін Скайвокер" в соцмережі Facebook було розміщено заяву про те, що знаходиться в даний час у Гусарському районі "емір Фарман Чятин" отримав від "шейха Мірзахмеда аль Гусарі" фетву на джихад проти шиїтів в Азербайджані.

В даний час ведуться оперативно-слідчі дії для затримання інших учасників угруповання і прояснення всіх деталей справи, йдеться в заяві МНБ.