ua en ru

В Австралії політик назвала іслам країною і знялася з виборів

Австралійський політик Стефані Баністер, днями назвала іслам незалежною державою, зняла свою кандидатуру з виборів. Жінка балотувалася в палату представників в окрузі Ренкін.

Австралійський політик Стефані Баністер, днями назвала іслам незалежною державою, зняла свою кандидатуру з виборів. Жінка балотувалася в палату представників в окрузі Ренкін, передає BBC.

Політик опублікувала спеціальну заяву, в якому попросила вибачення у соратників по партії "One Nation", друзів і сім'ї за свої "дурні" слова.

Засновник націоналістичної партії "One Nation" Пауліна Хенсон сказала, що 27-річна Баністер поки не готова зайняти місце в парламенті країни.

Нагадаємо, приводом до скандалу стало інтерв'ю політика від 7 серпня. У бесіді з журналістом жінка назвала іслам країною, Коран - харамом, а також допустила ряд інших неточностей.

"Я не виступаю проти ісламу як країни, але я дійсно вважаю, що її закони не повинні вітатися тут, в Австралії", - так звучала фраза. Члени партії One Nation тоді заступилися за соратницю, нагадавши, що Баністер давала своє перше в житті телеінтерв'ю.