ua en ru

В Авдіївці та Дебальцевому неможливо проводити рятувальні роботи, - ДержНС

В Авдіївці та Дебальцевому неможливо проводити рятувальні роботи, - ДержНС

У зв'язку з постійними обстрілами Дебальцевого й Авдіївки Донецької області з боку бойовиків ситуація в містах залишається надзвичайно складною. Про це на брифінгу в Києві заявив перший заступник голови Державної служби надзвичайних ситуацій України Анатолій Бойко, передає кореспондент РБК-Україна.

"У містах Авдіївка та Дебальцеве у зв'язку з постійними обстрілами терористів ускладнене проведення комплексу аварійно-рятувальних робіт ... Надзвичайно складною залишається ситуація в Дебальцевому. У місті на даний час відсутні центральні водо-, тепло- та електропостачання", - заявив Бойко.

За його словами, 27 січня в Дебальцеве був доставлений гуманітарний вантаж від Головного управління ДСНС.

"Підвезли 5 т технічної та 6 т питної води. Бомбосховища та інші об'єкти забезпечили пересувними електростанціями. Також налагодили роботу пунктів харчування для населення, а саме 2 польові кухні на 300 осіб кожна", - додав Бойко.

Крім того, заступник глави ДержНС зазначив, що для рятувальних робіт в Авдіївці та Дебальцевому залучено 67 чоловік особового складу та 15 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС - 46 осіб та 9 одиниць техніки.

Нагадаємо, за даними групи "Інформаційне опір", бойовики зосередили під Дебальцеве близько 2,5 тис. осіб. Повідомляється, що НВФ розташовують 35 танками, близько 50 ББМ, до 50 одиницями ствольної артилерії (включаючи САУ), а також мінімум 22 одиницями РСЗВ.