ua en ru

В Асоціації виробників ліків України назвали необгрунтованою зупинку підприємства "Інтерхім"

В Асоціації виробників ліків називають необгрунтованою зупинення діяльності Одеського фармацевтичного підприємства "Інтерхім" у зв'язку з висновками Держлікслужби. Про це в ході прес-конференції заявив директор Асоціації виробників ліків України Олена Алексєєва.

"На думку як фахівців підприємств-членів Асоціації, так і незалежних експертів, всі три так звані критичні зауваження, які блокують виробничий процес, - не є критичними", - заявила Алексєєва.

За словами правозахисника, критичне зауваження може бути пов'язане лише з прямою загрозою життю і здоров'ю пацієнта, який приймає препарат. Суть цих зауважень директор асоціації виробників ліків не озвучила, заявивши, що вони "занадто професійні".

"Були також зауваження Державної служби, які були визнані підприємством "Інтерхім". Підприємство станом на сьогодні "простоює" вже більше двох місяців і зауваження були давно виправлені. Ті ж, які стали причиною зупинки, на думку фахівців не є ні критичними, ні такими, що дають підставу для блокування виробництва", -говорить Алексеєва.