ua en ru

В армії кількість контрактників у рядовому та сержантському складі досягла 60%, - Міноборони

В армії на сьогоднішній день кількість контрактників у рядовому та сержантському складі досягла 60%. Про це повідомив заступник міністра оборони України Володимир Можаровський, передає прес-служба міністерства.

"На сьогодні у Збройних Силах України військовослужбовцями за контрактом укомплектовано близько 60% посад рядового та сержантського складу", - повідомив Можаровський.

За словами чиновника, питання переходу Збройних Сил України на комплектування військовослужбовцями військової служби за контрактом перебуває на особистому контролі міністра оборони України.

Також він додав, що з переходом Збройних Сил на контрактну основу особливої ​​актуальності набуває питання забезпечення військовослужбовців за контрактом службовим житлом.

Зазначимо, що згідно новій військовій доктрині і стратегії національної безпеки, Україна переводить Збройні сили на контрактну основу. Нова військова доктрина була введена в дію в червні 2012 р. Останній призов на строкову службу в армію пройде восени 2013 р., останні "строковики" будуть демобілізовані в 2014 р.