ua en ru

В американському Канзас-Сіті "таємний Санта" роздає бідним гроші

У американському м. Канзас-Сіті "таємний Санта" вибрав незвичайний спосіб допомогти тим, хто з тих чи інших причин опинився за межею бідності. Головний персонаж новорічних і різдвяних свят заходить в магазин знижених у ціні товарів і в незвичайній формі надає матеріальну допомогу його відвідувачам.
Санта підходить непомітно до того чи іншому покупця і ніби ненавмисне зронює деяку суму грошей - від 100 до 500 дол. Після цього звертається до відвідувача магазину зі словами: "Це ж ваше?" або "Напевно, ви упустили це". У першу чергу Санта намагається допомогти тим, хто прийшов до магазину з дітьми, передає РБК з посиланням на місцевий телеканал KMBC TV.
Відвідувачі магазину дуже раді вчинків Санти, а деякі навіть дякували його зі сльозами на очах. Проте, щоб уникнути неприємностей, американського "Діда Мороза" супроводжує поліцейський, оскільки магазин, де вирішено було провести акцію, розташований в бідному районі міста.
"Таємний Санта" - традиція дарування подарунків, поширена в США, Великобританії та ряді інших країн. Її сенс у тому, що будь-яка група людей чи якийсь конкретний чоловік дарує подарунки всім підряд, або всім учасникам будь-якої соціальної групи. Вона поширена в сім'ях та робочих колективах. Крім того, ця традиція може носити характер та благодійної діяльності, як в даному випадку. Неодмінною умовою є анонімність - тобто той, хто дарує подарунок, не називає свого імені і не показує обличчя, приховуючи його, наприклад, маскою Санта-Клауса.