ua en ru

В агрохолдингу "Агрейн" звинувачують першого заступника генпрокурора у тиску на підприємство

Працівники та керівництво агрохолдингу "Агрейн" звернулись до Президента України Петра Порошенка з проханням не допустити знищення підприємства представниками криміналітету з клану колишнього Президента України Віктора Януковича та корумпованими прокурорами. Про це йде мова в заяві працівників холдингу за підписом генерального директора "Агрейн" Петра Маміна.

У листі наголошується, що вищі посадові особи Генеральної прокуратури України на замовлення групи осіб, причетних до "Сім'ї" Януковича, намагаються знищити один із найбільших українських агрохолдингів.

"Злочинне угрупування у складі першого заступника Генерального прокурора України Миколи Герасимюка, прокурора м. Києва Сергія Юлдашева, керованих ними слідчих та суддів, при мовчазній згоді Генерального прокурора України Віталія Яреми два місяці поспіль знищують агрохолдинг "Агрейн", - інформується у заяві.

Повідомляється, що з 11 серпня до 9 жовтня 2014 р. на сільськогосподарських підприємствах холдингу було проведено більше 50 обшуків, допитано більше 100 працівників, винесено більше 150 ухвал судів в різних регіонах країни. Проведено більше 120 судових засідань, під час яких на суддів чиниться тиск з боку представників прокуратури.

"Внаслідок зазначених дій станом на 10 жовтня 2014 р. робота агрохолдингу майже паралізована. Під загрозою зриву збирання пізніх зернових культур та проведення сівби озимих культур на площі 130 тис. га. 4 500 працівників можуть залишитися без роботи", - підкреслюється у зверненні.

Більше 25 слідчих прокуратури та МВС, які вчиняють зазначені вище дії, є лише знаряддям організаторів та замовників злочинних дій.

Наголошується, що замовниками тиску на агрохолдинг є народний депутат України від Партії регіонів Володимир Пехов та його дружина Леся Софієнко.

"Володимир Пехов - бізнес-партнер Юрія Іванющенко та Миколи Присяжнюка. Злочинна схема вимивання коштів з економіки України, організована цими особами, налічує більше 100 підприємств. Леся Софієнко - колишня дружина вбитого в бандитських розборках кримінального авторитета Олександра Пстиги "Птєнца". Прокурор м. Києва Сергій Юлдашев неодноразово передавав керівництву агрохолдингу через посередників номер мобільного телефону Володимира Пехова і наголошував, що "питання потрібно вирішити з ним (Пеховим) та його групою депутатів Верховної Ради", - повідомляється у зверненні.

Також у листі йде мова про те, що керівникам злочинного угрупування - Герасимюку та Юлдашеву - замовниками обіцяна винагорода в розмірі 50% бізнесу агрохолдингу. Представниками замовників є адвокати адвокатської контори "Коннов і Созановський" Світлана Грабарчук та Олексій Іванов.

"Після того, як апеляційні суди міста Києва скасували ухвали райсудів Києва стосовно арешту майна підприємств агрохолдингу, злочинним угрупуванням з Генеральної прокуратури було прийнято рішення про переведення підслідності справи з Києва в Харків, де зазначене вище угрупування має беззаперечний вплив на суди. Крім того, були фальсифіковані документи, на підставі яких відкрито кримінальне провадження проти керівництва агрохолдингу за статтею 110 КК України", - повідомляється у листі.

Працівники підприємства просять Порошенко провести перевірку дій Герасимюка та Юлдашева Службою безпеки України, і в разі підтвердження викладених фактів, притягти їх до відповідальності.

В агрохолдингу "Агрейн" звинувачують першого заступника генпрокурора у тиску на підприємство

В агрохолдингу "Агрейн" звинувачують першого заступника генпрокурора у тиску на підприємство