ua en ru

В Афінах Компартія організувала масову акцію протесту проти приватизації держпідприємств

У столиці Греції пройшла масова акція протесту проти приватизації державних підприємств, а також планів уряду щодо подальшого скорочення бюджетних витрат на соціальні потреби. Відомо, що в марші протесту взяли участь близько 5 тис. чоловік, він був організований Комуністичною партією Греції. Акцію підтримали профспілки та інші ліві рухи. Демонстрація пройшла без серйозних інцидентів, передає РБК з посиланням на Associated Press.

Уряд Греції вимушений йти на так звані "заходи жорсткої економії" (вони передбачають скорочення витрат на соціальні потреби) і приватизацію держвласності, щоб отримати черговий транш економічної допомоги від Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду. 19 червня прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу відкриває триденне засідання парламенту, яке завершиться голосуванням з питання довіри новому уряду греції. Нещодавно прем'єр зробив у Кабінеті міністрів кардинальні перестановки через невирішення соціально-економічних проблем Греції.

На цьому тлі профспілки та громадські рухи в Греції загрожують новими страйками і акціями протесту. Так, працівники місцевої державної енергетичної компанії GENOP наступного тижня готуються провести серію 48-часових страйків.