ua en ru

В Афганістані в результаті перестрілки в готелі загинули 17 людей

В результаті перестрілки в афганській готелі загинули 17 осіб. Серед жертв 12 мирних жителів, четверо охоронців і один поліцейський, передає Associated Press.

Раніше повідомлялося, що афганська поліція звільнила 18 заручників, захоплених бойовиками в готелі в передмісті Кабула. Облога готелю продовжується, під час штурму були вбиті двоє бойовиків.

Нагадаємо, троє смертників вночі увірвалися до кабульського готелю. Один з них привів в дію вибуховий пристрій. Потім терористи почали перестрілку з охороною і захопили заручників, у тому числі жінок і дітей. Повідомляється про кількох загиблих.

Рух "Талібан" вже офіційно взяв на себе відповідальність за цей напад, заявивши, що атаку вчинили "проти багатих іноземців та афганців, які влаштовують дикі вечірки в священну для мусульман п'ятницю".

Нагадаємо, що позавчора в Афганістані терорист-смертник, рухаючись на мотоциклі, привів в дію вибуховий пристрій поряд з ринком, в результаті чого загинуло понад 20 осіб.

В Афганістані регулярно здійснюються теракти, спрямовані проти національних та іноземних військ, а також дипломатичних установ. Як повідомлялося, 9 червня ц.р. переодягнений жінкою смертник підірвав себе на ринку в східному Афганістані, вбивши чотирьох французьких військовослужбовців НАТО і поранивши ще п'ятьох. Відповідальність за вибух взяли на себе таліби, заявивши, що постраждали і французькі, і афганські сили.

6 червня в Кандагарі в результаті сильного вибуху біля одного з міських готелів загинули понад 20 осіб.

Нагадаємо, 21 квітня 2012 р. служба безпеки затримала в Кабулі п'ятьох бойовиків, у яких в цілому вилучено 10 т вибухівки. На думку офіцерів, які керували операцією, цей запас бойовики планували використовувати при здійсненні нових терактів.