ua en ru

В Афганістані терорист-смертник здійснив самопідрив, в результаті чого 3 жителя загинуло та 11 - отримали поранення

Терорист-смертник здійснив сьогодні вранці самопідрив в афганській провінції Пактіка, в результаті чого 3 мирних жителя загинуло та 11 - отримали поранення. Про це йдеться в заяві міністерства внутрішніх справ Афганістану, передає "Сіньхуа".
"Сьогодні вранці приблизно о 07:30 терорист привів у дію закріплену на тілі вибухівку на ринку в районі Барман провінції Пактіка, що призвело до загибелі 3 мирних жителів і поранення ще 11 осіб", - вказується в заяві.
МВС Афганістану піддало різкому засудженню цей теракт, висловивши співчуття родичам загиблих і пораненим. Однак у заяві не повідомляються інші деталі нападу.
Рух "Талібан" поки не давало коментарів з приводу події, але раніше воно погрозило 1 травня розпочати активно організовувати нападу проти сил безпеки Афганістану, Міжнародних сил зі сприяння безпеці в Афганістані і високопоставлених чиновників країни.
Провінція Пактіка знаходиться на південно-сході Афганістану приблизно в 155 км від Кабула. Вона межує з Пакистаном і є одним з афганських районів, де активно діють таліби.