ua en ru

В Афганістані викрадено 2 кандидати в депутати парламенту і 18 чиновників

В Афганістані, в східній провінції Лагман напередодні парламентських виборів, які повинні відбутися 18 вересня, бойовики екстремістського руху "Талібан" викрали одного з кандидатів на посаду в нижній палаті парламенту країни. Крім того, в північно-західній провінції Баддіш викрадено 18 членів виборчої комісії і організаторів виборчої компанії. Сьогодні також стало відомо про раніше зникнення в східній провінції Герат ще одного кандидата на місце в парламенті, передає ВВС.
Раніше представники "Талібану" бойкотували майбутні парламентські вибори і заявили, що мають намір дотримуватися "законів джихаду". Вони також погрозили проведенням терористичних атак по всій країні в день голосування, які будуть направлені на працівників виборчих дільниць і самих виборців. На ці заяви вже відреагували представники національних органів правопорядку, які зайнялися спорудою додаткових досмотрових пунктів, щоб запобігти доступу терористів-смертників і озброєних повстанців до місць голосування.
Напередодні міністр оборони США Роберт Гейтс завірив владу Афганістану в тому, що американські військовослужбовці, що несуть службу в регіоні, нададуть владі країни всю необхідну підтримку у разі потреби так само, як США допомагали в проведенні президентських виборів в 2009 р.
На 249 крісел нижньої палати парламенту Афганістану претендують 2,5 тис. кандидатів. Попередні результати виборів будуть оголошені 22 вересня, остаточних підсумків голосування слід очікувати тільки до 31 жовтня 2010 р.