ua en ru

В Афганістані загинули четверо військовослужбовців МССБ

В Афганістані 29 вересня 2011 р. загинули 4 військовослужбовців Міжнародних сил сприяння безпеці (МССБ), передає "Сіньхуа" з посиланням на прес-службу коаліції. Згідно отриманої інформації 3 військовослужбовців загинули в результаті вибуху саморобного вибухового пристрою, ще один помер від вогнепального поранення, отриманого під час збройного зіткнення з бойовиками незаконного збройного формування.
Згідно з установленим порядком, для преси командування МССБ не розкриває імена і приналежність загиблих військовослужбовців. Згідно з офіційною статистикою на сьогоднішній день офіційні втрати військ МССБ в 2011 р. склали 463 людини. При цьому уточнюється, що 342 з них - американці, 34 військовослужбовців втратила Великобританія. Основною причиною втрат військ коаліції називають спрацьовування саморобних вибухових пристроїв - 397 загиблих.
В даний час в Афганістані перебуває війська 49 країн загальною чисельністю 130 тис. осіб, більше 90 тис. з них військовослужбовці США. Другою за чисельністю контингент - 9,5 тис. людина, має Великобританія.
Після оголошення про швидке виведення міжнародних сил активності бойовиків і терористів в регіоні значно зросла. Останньою значимою атакою став штурм будівель дипломатичного району Кабула.