ua en ru

В Афганістані Пентагон виявив витік американських коштів до "Талібану"

Афганістану в рамках контракту на транспортування вантажів для військового угруповання НАТО було асигновано 2,16 млрд дол. Зараз з'ясувалося, що частина цих коштів опинилася в руках "Талібану". Про це в понеділок повідомили представники Пентагону, передає радіостанція "Голос Америки".

Ця витік є черговим свідченням порушень витрачання американських коштів, які направляються в Афганістан в останні 10 років. На непопулярну серед американського населення війну уряд США щомісячно витрачає понад 6 млрд дол.

Пентагон неодноразово закликав посилити контроль над американо-афганськими контрактами і в минулому році оголосив про створення робочої групи по боротьбі з нецільовим використанням коштів підрядниками, багато з яких платять "відкати" "Талібану".

За словами представника Пентагону полковника Дейва Лепана, виявити витік коштів, виділених на фінансування перевезень, вдалося саме завдяки зусиллям цієї групи. Деталі розслідування, проведеного співробітниками НАТО в Афганістані, були вперше опубліковані в газеті Washington Post.