ua en ru

В Афганістані бойовиків "Талібану" атакували бази НАТО, в результаті 14 терористів знищені

В Афганістані бойовики екстремістського руху "Талібан" атакували дві військові бази НАТО, проте атаку вдалося відбити при достатньо незначному збитку, передає Associated Press з посиланням на об'єднані афганські і коаліційні сили.
Таліби атакували військові бази "Салерно" і "Чепмен" в місті Хост в однойменній провінції Афганістану приблизно в 100 км на південний схід від Кабула, повідомляє РБК. Напади відбулися сьогодні близько 3:00 за місцевим часом (1:30 за Києвом). За словами представників афганської поліції, приблизно 50 бойовиків обстріляли бази з гранатометів і стрілецької зброї.
Дані про загиблих і поранених серед коаліційних і афганських сил безпеки відсутні, але місцева поліція повідомила, що щонайменше 14 бойовиків убито, п'ятеро захоплені в полон. За словами начальника поліції провінції Хост Абдула Хакима Ішакзая, 11 нападаючих були терористами-смертниками.
Після того, як атака талібів на ці бази була успішно відбита, бойовики рушили у бік будівель поліцейського штабу і місцевої адміністрації, але цей напад був також відбитий.
Поліції вдалося захопити пікап террористів, завантажений боєприпасами, і вантажівку, заповнену вибуховими речовинами. Фахівці займаються знешкодженням вибухівки.