ua en ru

В аеропорту "Сімферополь" прикордонники вилучили у громадянина Канади радіоактивний годинник

В аеропорту "Сімферополь" прикордонники вилучили у громадянина Канади радіоактивні годинник. Про це повідомляє прес-служба ГУ ДержНС в Криму.

"23.12.2013 р. о 6:20 під час проходження в залі вильоту сектору №1 терміналу B аеропорту "Сімферополь" спрацювало оповіщення стаціонарного приладу радіаційного контролю типу "Аспект". У чоловіка, громадянина Канади, при проходженні на реєстрацію рейсу PS № 062 "Сімферополь-Київ", у ручній поклажі виявлено "штурманський" корабельний годинник. При проведенні детального радіаційного контролю об'єкта приладом СТОРА-ТУ було виявлено перевищення встановленої норми радіаційного фону. Складено протокол радіаційного обстеження та акт виявлення об'єкта з перевищенням норми іонізуючого випромінювання", - йдеться в повідомленні служби.

На поверхні корабельного годинника зафіксовано перевищення вимог НРБУ-97 у 48 раз (при нормі 0,3 мкЗв/год). На момент перевірки гамма-фон території - 0,08 мкЗв/год, не перевищував допустимих норм. Годинник відправили на зберігання у спеціальне приміщення САБ (служби авіаційної безпеки).