ua en ru

В аеропорту Франкфурта-на-Майні пройде новий багатоденний страйк

В аеропорту Франкфурта-на-Майні пройде новий багатоденний страйк. Про це повідомила профспілка німецьких авіадиспетчерів. Страйк працівників наземних служб розпочнеться увечері 26 лютого і закінчиться рано вранці 1 березня, повідомила профспілка німецьких авіаційних диспетчерів GdF.

Керівництво компанії Fraport AG, яке володіє і управляє франкфуртським аеропортом, висловило впевненість в тому, що новий страйк не паралізує роботу головних повітряних воріт ФРН. У найближчі дні будуть залучені тимчасові працівники, щоб гарантувати мінімально необхідне обслуговування польотів, повідомили представники компанії.

Після п'ятиденного страйку, в результаті якого в найбільшому німецькому аеропорту були скасовані близько 1 тис. 200 польотів, 23 лютого компанія Fraport і профспілка GdF відновили переговори. Проте сторони знову не змогли прийти до компромісного рішення. Працівники наземних служб франкфуртського аеропорту вимагають підвищення зарплати і поліпшення умов праці. На думку адміністрації аеропорту, вимоги профспілки завищені, передає Deutsche Welle.

Нагадаємо, раніше через страйки в аеропорту у Франкфурті-на-Майні були скасовані 223 рейси.