ua en ru

В аеропорту "Бен-Гуріон" літак "АероСвіту" ледь не зіткнувся з ізраїльським літаком

В ізраїльському міжнародному аеропорту "Бен-Гуріон" ледве не зіштовхнулися два літаки. Як повідомляє Jerusalem Post, літак української авіакомпанії "АероСвіт" розпочав посадку на смугу, з якої готувався злітати ізраїльський літак.

Проте авіадиспетчер в останній момент зрозумів помилку і встиг перенаправити український літак на іншу смугу. В даний час проводиться розслідування інциденту, передає радіостанція "Маяк".

Нагадаємо, в серпні минулого року в Ізраїлі літак авіакомпанії "Аркія" ледь не зіткнувся з легким літаком Cessna на північ від Раанани. На борту літака "Аркія" перебувало 22 пасажири і ще четверо членів екіпажу. Навчальний літак Cessna-172, що вилетів з Герцлії, пілотував курсант льотної школи.

З розслідування інциденту стало відомо, що льотна смуга, з якої мав летіти літак "Аркія" закрита, і його перевели на іншу льотну смугу. Літак змінив напрям, і тут з'ясувалося, що йому назустріч летить навчальний літак. Пілотові "Аркії" вдалося різко знизити висоту, і тим самим уникнути зіткнення.

У Цивільному управління польотами заявили, що необхідно докласти всі зусилля для того, щоб подібні інциденти не повторювалися.