ua en ru

В 2015 р. Німеччина вперше за 46 років не візьме в борг

Уряд Німеччини у 2015 р. відмовиться від чистого запозичення вперше з 1969 року

Уряд Німеччини у 2015 р. відмовиться від чистого запозичення вперше з 1969 року. Про це заявив міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле, передає Reuters.

При цьому міністр виступив на захист зусиль з консолідації бюджету, сказавши, що Німеччині ще далеко до того, щоб відповідати правилам зростання економіки ЄС.

Шойбле сказав, що Німеччині як і раніше доведеться концентруватися на стабілізаційних заходах: "Що-небудь інше призведе до кризи довіри".

За його словами, уряд країни працює над створенням кращих умов для страхових компаній для інвестування в інфраструктурні проекти.

Низький рівень безробіття і стабільне зростання сприяли рекордним податковим надходженням в Німеччині, в той час як низькі процентні ставки знизили фінансовий тягар обслуговування федерального боргу країни розміром 1,3 трлн євро. Це дозволить уряду Німеччини покрити в наступному році видатки на 300 млн євро без випуску нових облігацій.

Також Шойбле заявив, що ЄЦБ робить все можливе для пожвавлення економіки єврозони, проте встиг вичерпати всі засоби, і його не слід тримати відповідальним за зростання економіки та робочі місця в єврозоні.