ua en ru

На реконструкцію сміттєспалювального заводу "Енергія" у 2014 р. піде 25 млн грн, - гендиректор "Київенерго"

У 2014 р. на реконструкцію сміттєспалювального заводу "Енергія" буде виділено 25 млн гривень. Про це журналістам повідомив генеральний директор ВАТ "Київенерго" Олександр Фоменко.

У 2014 р. на реконструкцію сміттєспалювального заводу "Енергія" буде виділено 25 млн гривень. Про це журналістам повідомив генеральний директор ВАТ "Київенерго" Олександр Фоменко, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами Фоменка, є програма реабілітації заводу, розрахована на 5 років.
"У цьому році перший етап обійдеться близько 25 мільйонів гривень. Ми розраховуємо потужність заводу використати для покриття потреби в гарячому водопостачанні в літній період усього мікрорайону Позняки", - зазначив гендиректор "Київенерго".
Другим етапом, за його словами, запланована модернізація котлів, третім - будівництво блоку, який дозволить виробляти електрику.
"У цьому році ми робимо перший крок для реанімації заводу - це будівництво перемички теплопостачання. Завод зможе не тільки переробляти сміття, але і використовувати для опалення ту енергію, яку виробляє", - підкреслив Фоменко.
Він також повідомив, що для залучення відповідних інвестицій ведуться переговори компаніями з Чехії.
За словами Фоменка, 2013 р. "Енергія" закінчила зі збитками 19 млн грн. 2014 р. завод планує закінчити без збитків.
Сміттєспалювальний завод "Енергія" знаходиться у власності громади Києва та в управлінні компанії "Київенерго". На сьогодні столичний завод "Енергія" - єдиний сміттєспалювальний завод у Києві.