ua en ru

У 2012 р. на ринок нерухомості Києва вийде 180 тис. кв. м нових ТРЦ, - експерти

На ринок торговельної нерухомості Києва в 2012 р. вийде близько 180 тис. кв. м нових торгових приміщень торговельних і торгово-розважальних центрів за умови своєчасного введення в експлуатацію анонсованих на цей період торгових центрів.

Про це повідомила директор департаменту торговельної нерухомості Colliers International Україні Наталія Кравець сьогодні на зустрічі за підсумками 2011 р. на ринку торговельної нерухомості в Україні та Росії.

За її словами, загальна пропозиція торгових приміщень в сегменті торгових і торгово-розважальних центрів у Києві на кінець 2011 р. становить близько 700 тис. кв. м.

Кравець також зазначила, що за заявами девелоперів і оцінкою аналітиків Colliers International, в 2012-2014 рр.. заявлено до введення в експлуатацію близько 740 тис. кв. м нових торгових площ торгових і торгово-розважальних центрів. "Це подвоїть існуюче пропозицію торгових приміщень Києва. У той же час, слід брати до уваги тенденцію минулих років: неодноразовий перенесення дати відкриття деяких об'єктів на пізніші терміни", - підкреслила директор департаменту торговельної нерухомості Colliers International України.

Вона також нагадала, що минулого року на столичному ринку торговельної нерухомості було відкрито два нових об'єкти: ТРЦ Dream Town, 2-а черга (GLA близько 45 тис. кв. М) і ТРЦ InSilver (GLA близько 10 тис. кв. М) , наголошується в повідомленні Colliers International.

Серед основних тенденцій минулого року експерти відзначають активізацію діяльності девелоперів / інвесторів в сегменті торговельної нерухомості, зниження активності на ринку внаслідок кризових очікувань у другому півріччі; низький рівень банківського кредитування проектів рітейлу.
Також аналітики Colliers International вказують на знижується рівень вакантності - з 3,5% на початку року до 1,7% на кінець року - в результаті практично 100% поглинання ринком якісних торгових приміщень Києва і незначне нова пропозиція площ.

Міжнародна консалтингова компанія Colliers International займається консалтинговими та брокерськими послугами в області комерційної нерухомості.
На ринку нерухомості Україна Colliers International працює з 1997 р.