ua en ru

В 2011 р. виплати по страховим випадкам будуть рости швидше прибутку страховиків, - В.Волга

Зростання ринку ОСАЦВ в Україну в 2011 р. продовжиться і сягне 2 млрд грн, однак виплати по страховим випадкам будуть рости швидше прибутку страховиків. Про це заявив РБК-Україна голова Держкомісії з регулювання ринків фінансових послуг (Держфінпослуг) України Василь Волга.
За його словами, це пов'язано зі встановленням нового тарифного коефіцієнту і очікуваним введенням «європротоколу». «Процедура фіксації збитків при різного роду подіях значно спроститься, і кількість звернень за компенсацією буде збільшено. Це, у свою чергу, призведе і до збільшення виплат. З іншого боку, маючи більш високі ставки тарифу, компанії повинні будуть привести свої показники відповідно до фінансових норм. Поки цього не було, страхові компанії йшли в мінус і затримували виплати. Нові тарифи дозволять виплачувати потерпілим при страховому випадку в повній мірі - і виплати зростатимуть темпами, що випереджають зростання страхових зборів», - підкреслив В.Волга.
Крім того, він зазначив, що до 15 лютого фінансові установи повинні повідомити Держфінпослуг, чи є у них проблеми з реєстрацією відділень і філій чи ні, і чи відповідає інформація тієї, яка знаходиться в реєстрі фінустанов. «Ми встигли дуже багато зробити по страховим компаніям, особливо великим. Все йде за графіком, і я прогнозую, що вже до середини травня держреєстр буде приведено до ладу», - запевнив голова Держфінпослуг, додавши, що ті фінустанови, які проігнорують листи регулятора, будуть покарані.