ua en ru

В Ужгороді винесли вирок за сепаратизм адміністратору групи в Facebook

В Ужгороді винесли вирок за сепаратизм адміністратору групи в Facebook Фото: закарпатського сепаратиста засудили до трьох років умовно (Pixabey)

Обвинуваченого у закликах до передачі Закарпаття Угорщині проговорили до трьох років умовно

Ужгородський міськрайонний суд засудив адміністратора групи Karpatalja nem Ukrajna ("Закарпаття не Україна") в Facebook до трьох років умовно за сепаратизм, передає zaxid.net з посиланням на рішення суду.

У рішенні суду йдеться, що, перебуваючи в Угорщині, обвинувачений поширив в групі матеріали, які містили публічні заклики до зміни меж України шляхом відділення Закарпаття та передачі під юрисдикцію Угорщини.

За даними слідства, з 2014 року чоловік публікував зображення із закликами до відділення Закарпаття, зокрема карту Угорщини з домальованою Закарпатською областю. Крім того, він закликав провести референдум з питання відділення Закарпаття від України, а також в ефірі російського ТБ закликав до боротьби за "звільнення Закарпаття". Також повідомляється, що зазначена Facebook-спільнота більше року не є активною.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Закарпатській області судитимуть двох українців за держзраду. Їх підозрюють в інсценованому знищенні агітаційних стел з написами угорською мовою: "Берегівський район. Земля угорської мови" і "Угорці вітають у Виноградівському районі"