ua en ru

В Ужгороді пройшов "Марш слави героїв"

В Ужгороді пройшов "Марш слави героїв" Фото: марш в Ужгороді (hromadskeradio.org)

Захід націоналістів пройшов без провокацій

Сьогодні, 17 березня, в Ужгороді пройшов "Марш слави героїв", приурочений до відзначення 79-ї річниці з дня проголошення незалежності Карпатської України. Про це інформує "Громадське радіо".

Марш розпочався біля будинку "Просвіти".

У марші брали участь представники націоналістичної організації "Карпатська Січ", ВО "Тризуб" ім. С. Бандери, бійці 1 резервної сотні ДУК ПС - Закарпаття і Правий сектор, ветерани АТО, представники організації C14 news і "Фрайкор".

За словами лідера "Карпатської Січі" Тараса Деяка, в марші взяли участь близько 250 осіб. Були учасники з інших областей. Марш проводиться в Ужгороді вже 12 разів.

Марш розпочався біля будинку "Просвіти". Колона пройшла по центру міста, відвідала пам'ятник президента Карпатської України Августина Волошина і дійшла до кладовища на вулиці Капушанській.

Повідомляється, що біля могили воїнів Карпатської Січі і вояків Легіону Українських Січових Стрільців, відбулася панахида.

"Перед тим, як вирушити, Тарас Деяк виголосив промову, в якій зазначив, що "справа карпатських січовиків, які загинули за вільну Україну в 1939 році на Червоному полі Хустського району, продовжується і зараз". Також він попередив учасників про можливі провокації і попросив стежити за тим, «хто приєднується до колони", - пише видання.

Захід пройшов без провокацій.

В Ужгороді пройшов "Марш слави героїв"В Ужгороді пройшов "Марш слави героїв"В Ужгороді пройшов "Марш слави героїв"В Ужгороді пройшов "Марш слави героїв"В Ужгороді пройшов "Марш слави героїв"В Ужгороді пройшов "Марш слави героїв"В Ужгороді пройшов "Марш слави героїв"В Ужгороді пройшов "Марш слави героїв"В Ужгороді пройшов "Марш слави героїв"

Нагадаємо, справу по підпал офісу "Товариства угорської культури" в Ужгороді перекваліфікували на теракт.