ua en ru

Посилення санкцій США підштовхне Венесуелу до дефолту, - Мадуро

Посилення санкцій США підштовхне Венесуелу до дефолту, - Мадуро Фото: Ніколас Мадуро (kremlin.ru)

Санкції будуть перешкоджати експорту сирої нафти з Венесуели в США

Нові фінансові санкції США відносно Венесуели покликані підштовхнути країну, постраждалу від кризи, до дефолту. Про це в п'ятницю, 25 серпня, заявив президент Венесуели Ніколас Мадуро, передає Reuters.

За його словами, такі заходи США по суті змушують закрити у Венесуелі американську переробну групу Citgo.

Він також додав, що, згідно з результатами попереднього аналізу, санкції будуть перешкоджати експорту сирої нафти з Венесуели в Сполучені Штати.

У п'ятницю, 25 серпня, президент США Дональд Трамп підписав указ про запровадження нових фінансових санкцій проти Венесуели.

Санкції передбачають заборону угод з новими випусками держоблігацій Венесуели, а також цінними паперами, випущеними державною нафтовою компанією країни - PDVSA.

У Білому домі пояснили, що санкції введені у зв'язку з діями президента Венесуели Ніколаса Мадуро, спрямованими на придушення свободи слова. Мадуро також ставляться в провину арешти опозиціонерів і позбавлення людей доступу до продуктів і ліків.

Нові санкції США покликані позбавити уряд Мадуро важливого джерела фінансування, а також захистити фінансову систему США від впливу венесуельської корупції.

Нагадаємо, президент Венесуели закликав РФ і Ватикан допомогти відобразити "військову загрозу" США.