ua en ru

Президент Венесуели закликав РФ і Ватикан допомогти відвернути "військову загрозу" США

Президент Венесуели закликав РФ і Ватикан допомогти відвернути "військову загрозу" США Фото: Ніколас Мадуро (instagram.com/dpresidencia)

Мадуро планує поїздку в Москву

Президент Венесуели Ніколас Мадуро закликав Російську Федерацію (РФ) і Ватикан допомогти відвернути "військову загрозу" Сполучених Штатів Америки (США). Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Президент Венесуели Ніколас Мадуро 22 серпня 2017 року закликав Росію і Ватикан допомогти відвернути "військову загрозу" з боку США і заявив, що незабаром поїде в Москву, до президента РФ Володимира Путіна", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, у свою чергу, посол Ватикану, який відвідав Москву в той же день, закликав РФ допомогти послабити напруженість у Венесуелі, де кілька місяців тривають масові протести.

"Я прошу Папу Римського про допомогу проти військової загрози з боку США", - заявив Мадуро на прес-конференції у Каракасі.

Крім того, глава Венесуели додав, що боїться вторгнення США після того, як американський президент Дональд Трамп заявив, що розглядає можливість військової інтервенції проти авторитарного уряду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США рішуче засуджують захоплення влади у Венесуелі Конституційною асамблеєю.

"Це захоплення влади покликаний витіснити демократично обрану Національну асамблею з допомогою авторитарного комітету, який діє в обхід закону", - заявили в Держдепі.