ua en ru

Узбекистан ввів обов'язкову вакцинацію деяких категорій громадян

Узбекистан ввів обов'язкову вакцинацію деяких категорій громадян Фото: в Узбекистані оголосили обов'язкову COVID-вакцинацію для деяких категорій (Віталій Носач, РБК-Україна)

Влада Узбекистану ввела обов'язкову вакцинацію від коронавірусу для ряду категорій громадян країни. Серед них співробітники силових відомств, освіти та сфери послуг.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу МОЗ Узбекистану.

"Відбулося розширене засідання Республіканської спеціальної комісії по боротьбі з коронавірусом, в ході якого було прийнято рішення про введення обов'язкової вакцинації для ряду громадян старше 18 років", - йдеться в Telegram-каналі відомства.

За даними Міністерства, обов'язкова вакцинація вводиться для співробітників торгових і сервісних об'єктів, банків, спортивних і розважальних установ, а також зон відпочинку. Крім того, щеплення від коронавірусу будуть зобов'язані зробити силовики, працівники транспортної сфери, підприємств громадського харчування, держслужбовці та комунальники.

Перераховані категорії громадян країни повинні отримати першу дозу до 1 вересня, другу - до 1 жовтня. При рекомендації медиків вони будуть зобов'язані до 1 листопада зробити третє щеплення.