ua en ru

УЗ розраховує отримати 2 млрд гривень від продажу майна в 2018-2019

УЗ розраховує отримати 2 млрд гривень від продажу майна в 2018-2019 Фото: Євген Кравцов (УНІАН)

Близько 10 тис. вантажних вагонів "Укрзалізниці" підлягають списанню

Публічне акціонерне товариство "Укрзалізниця" розраховує отримати 2 млрд гривень від продажу майна в 2018-2019 роках. Про це на прес-конференції заявив в. о. голови правління УЗ Євген Кравцов, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, Кравцов зазначив, що протягом трьох років УЗ не проводила операції по розпорядженню майном, що було пов'язано з процедурою схвалення відповідного порядку. За його словами, компанія має в своєму розпорядженні велику кількість майна, яке необхідно списати, продати або передати в оренду.

"Наприклад, якщо говорити про рухомий склад - у нас накопичилося приблизно 10 тис. вантажних вагонів, які підлягають списанню. Всі лоти ми будемо виставляти на продаж через електронну систему, проводити відповідні процедури і після цього продаж - на аукціоні... Ми очікуємо, що в цьому і в наступному році від продажу та списання майна ми повинні отримати 2 млрд гривень", - повідомив Кравцов.

Він також зазначив, що за рік "Укрзалізниця" продала металом на 0,5 млрд гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укрзалізниця" переходить на самостійне регулювання ціни перевезень у вантажних вагонах. У повному обсязі зміни вступлять в силу з 19 лютого 2018 року. Відзначимо, до цього ціну на послуги перевезення встановлювала держава, але вона, як правило, була значно нижчою за ту, яку платять реальні вантажовідправники.