ua en ru

УЗ планує направити 12,5 млрд гривень на оновлення рухомого складу у 2017

УЗ планує направити 12,5 млрд гривень на оновлення рухомого складу у 2017 Фото: член правління УЗ Іренеуш Василевський

"Укрзалізниця" за п'ять років має намір оновити половину вантажного рухомого складу

"Укрзалізниця" в 2017 році планує направити 12,5 млрд гривень на оновлення рухомого складу. Про це в Києві на II Українському інфраструктурному форумі повідомив член правління "Укрзалізниці" Іренеуш Василевський, передає прес-служба УЗ.

За словами Василевського, в 2017 році парк вантажних вагонів планується оновити за рахунок майже 9 тис. нових. Зокрема, вже до кінця цього тижня повторно оголосять тендер на виготовлення майже 2,5 тис. напіввагонів. Також, за його словами, планується придбати 50 пасажирських вагонів. Крім того, "Укрзалізниця" буде модернізувати рухомий склад для продовження терміну експлуатації.

"Ми виходимо з фінансових можливостей "Укрзалізниці" та потреб ринку...Основними джерелами інвестицій є власні та залучені кошти, також для інвестицій необхідно індексувати тарифи. За прогнозами, якщо це станеться з червня, то галузь може отримати майже 7 млрд гривень додаткових надходжень", - зазначив Василевський.

Він також додав, що якщо вдасться реалізувати п'ятирічну програму оновлення рухомого складу, то до 2021 року вантажний рухомий склад буде оновлено на 50%.

"За п'ять років, починаючи з 2017-го, ми хочемо спрямувати на оновлення рухомого складу 86,5 млрд гривень - на придбання локомотивів, пасажирських і вантажних вагонів і моторвагонного рухомого складу, а також модернізацію", - підкреслив Василевський.

У цілому в 2017 році "Укрзалізниця" планує направити понад 22 млрд гривень капітальних інвестицій у придбання та модернізацію рухомого складу, капітальне будівництво та інфраструктуру.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укрзализниця" призначила два додаткових поїзди на ці вихідні.