ua en ru

Звільнення з посади голови КМДА є неконституційним, - Кличко

Звільнення з посади голови КМДА є неконституційним, - Кличко Фото: Віталій Кличко (РБК-Україна)

Кличко заявив, що, у разі звільнення оскаржить це рішення в судах

Віталій Кличко заявив, що звільнення з посади глави Київської міської державної адміністрації є неконституційним. Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

Він заявив, що звільнення голови КМДА є неконституційним і порушенням закону. За словами Кличка, в разі, якщо це відбудеться, то він буде звертатися в судові інстанції, до європейських партнерів.

"Європейська хартія місцевого самоврядування вже свої висновки в цьому ключі зробила. Якщо ми хочемо збудувати демократичну державу, то "спускати парашутистів" у міську владу, нехтуючи думкою громадян, неправильно", - заявив він.

Кличко заявив, що оскаржить це рішення в судах і буде докладати зусиль для створення виконкому Київради.

"Я буду використовувати всі методи. Я буду оскаржувати це рішення в судах. Я буду докладати зусилля для створення виконкому, буду звертатися до європейських партнерів, тих, хто допомагає Україні стати європейською країною. Я буду використовувати всі методи", - заявив він.

Нагадаємо, глава Офісу президента Андрій Богдан заявив, що мер Києва Віталій Кличко втратив контроль над столицею. Крім цього, голова ОП заявив, що йому пропонували хабар за те, щоб не звільняли Кличка. Ця інформація буде передана в правоохоронні органи.

Після цього Кличко звернувся до президента Володимира Зеленського і сказав, що все, що говорив Богдан повна нісенітниця і некомпетентність. Також мер Києва звернувся до НАБУ після заяв Богдана.