ua en ru

Кличко звернувся до НАБУ через заяви Богдана

Кличко звернувся до НАБУ через заяви Богдана Фото: Віталій Кличко (РБК-Україна)

Богдан заявив, що йому у розмові пропонували хабар в 20 мільйонів доларів

Мер Києва Віталій Кличко звернувся в Національне антикорупційне бюро України з приводу заяви глави Офісу Президента Андрія Богдана. Про це він повідомив в Facebook.

Він зазначив, що 30 липня 2019 року на пресконференції Богдан заявив представникам ЗМІ, що йому у розмові пропонували хабар в 20 мільйонів доларів.

"Друзі! Я звернувся в НАБУ, аби там відкрили кримінальне провадження за заявою керівника Офісу Президента Андрія Богдана про пропозицію йому якимись особами хабаря", - написав Кличко.

За його словами, якщо і були якісь звернення, то потрібно встановлювати, хто звертався, від чийого імені і з якою пропозицією.

"І нібито ця розмова була в інтересах Київського міського голови, тобто у моїх інтересах. Я не уповноважував жодну особу на подібні "переговори"! А такі висловлювання Богдана, який є керівником Офісу президента України, підлягають перевірці у рамках досудового розслідування, оскільки можуть свідчити про вчинення кримінальних правопорушень", - наголосив мер Києва.

Кличко звернувся до НАБУ через заяви Богдана

За словами мера Києва, потрібно з’ясовувати, чи отримала посадова особа неправомірну вигоду. Кличко зазначив, що після цього слідчі мають або оголосити підозри встановленим особам, або він, у свою чергу, вимагатиме від Богдана вибачень за розповсюдження неправдивої інформації.

Нагадаємо, голова Офісу президента Андрій Богдан заявив, що мер Києва Віталій Кличко втратив контроль над столицею. Крім цього, глава ОП заявив, що йому пропонували хабар за те, щоб не звільняли Кличка. Ця інформація буде передана до правоохоронних органів.

Після цього Кличко звернувся до президента Володимира Зеленського і сказав, що все, що говорив Богдан повна нісенітниця і некомпетентність.