ua en ru

Звільнений начальник СІЗО, з якого здійснив втечу екс-нардеп Шепелев, - голова ДПтСУ

Звільнений начальник СІЗО, з якого сьогодні здійснив втечу екс-нардеп Олександр Шепелєв. Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Державної пенітенціарної служби України (Дптсу) Сергій Старенький.

"Розшукові заходи організовано. Начальника СІЗО і начальник медчастини СІЗО звільнені з посад. На час перевірки відсторонено начальника територіального управління, матеріали перевірки будуть направлені в прокуратуру. Офіцерів, які охороняли укладеного в лікарні, допитують. Будемо жорстко розбиратися", - повідомив голова ДПтСУ.

Нагадаємо, 27 березня Печерський районний суд заарештував екс-нардепа Шепелєва.

Згідно з матеріалами кримінальної справи, Шепелєв підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27 (види співучасників), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Також Генпрокуратурою здійснюється досудове розслідування у виробництві за підозрою Шепелєва в організації вбивства, замаху на вбивство і незаконне заволодіння автомобілем.

У січні 2013 р. Шепелєв був оголошений в міжнародний розшук за підозрою в привласненні майна банку "Родовід" в особливо великих розмірах та замаху на вбивство екс-акціонера "Родовід Банку" Сергія Дядечка.

У 2012 р. стало відомо, що СБУ порушила кримінальну справу проти Шепелєва. Його підозрюють у причетності до розкрадання коштів "Родовід Банку" на суму понад 220 млн грн, а також в участі разом з бізнесменом Павлом Борульком в організації розкрадання державних коштів рефінансування НБУ на 315,3 млн грн у березні-травні 2009 р.

Зазначимо, що Шепелєв був одним з перебіжчиків у минулому скликанні парламенту. У березні 2011 р. він разом з іншими народними депутатами, обраними до Верховної Ради за списком БЮТ, увійшов у фракцію Партії регіонів. Але вже 9 грудня 2011 р. Шепелев вийшов з фракції Партії регіонів.

Нагадаємо, Шепелєв сьогодні втік із СІЗО.