ua en ru

Суд заарештував екс-нардепа Шепелєва, а його дружину відпустив під заставу в 6 млн грн (доповнено)

Печерський районний суд Києва 27 березня прийняв стосовно колишнього нардепа Олександра Шепелєва запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці.

Печерський районний суд Києва 27 березня прийняв стосовно колишнього нардепа Олександра Шепелєва (на фото) запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури України.

"Обрано запобіжний захід у вигляді арешту. Буде знаходиться в Лук'янівському СІЗО", - зазначили у прес-службі.

У прес-службі також уточнили, що арешт обрано строком на два місяці з можливістю подальшого продовження.

Дружині Шепелєва Галині, якій інкримінується розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, призначена застава в 6,1 млн грн, яка, як зазначили у прес-службі, вона вже внесла.

Відповідно до матеріалів кримінального провадження, Шепелев підозрюється у скоєні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27 (види співучасників), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Також Генпрокуратурою здійснюється досудове розслідування у провадженні за підозрою Шепелева в організації вбивства, замаху на вбивство та незаконному заволодінні автомобілем.

В свою чергу, його дружина підозрюється у кримінальному правопорушенні за ч. 5 ст. 191 КК України, а саме заволодінні коштами АТ "Родовід Банк" під приводом фіктивної оренди банком нежитлового приміщення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, Шепелєв та його дружина Галина 26 березня були екстрадовані з Угорщини в Україну.

У січні 2013 р. Шепелєв був оголошений в міжнародний розшук за підозрою в привласненні майна банку "Родовід" в особливо великих розмірах та замаху на вбивство екс-акціонера "Родовід Банку" Сергія Дядечка.

У 2012 р. стало відомо, що СБУ порушила кримінальну справу проти Шепелєва. Його підозрюють у причетності до розкрадання коштів "Родовід Банку" на суму понад 220 млн грн, а також в участі разом з бізнесменом Павлом Борульком в організації розкрадання державних коштів рефінансування НБУ на 315,3 млн грн у березні-травні 2009 р.

Зазначимо, що Шепелєв був одним з перебіжчиків у минулому скликанні парламенту. У березні 2011 р. він разом з іншими народними депутатами, обраними до Верховної Ради за списком БЮТ, увійшов у фракцію Партії регіонів. Але вже 9 грудня 2011 р. Шепелев вийшов з фракції Партії регіонів.