ua en ru

Збільшення прибутку "ПриватБанку" є ознакою стійкої бізнес-моделі, - аналітик

Збільшення прибутку "ПриватБанку" є ознакою стійкої бізнес-моделі, - аналітик

Збільшення прибутку "ПриватБанку" є ознакою стійкої бізнес-моделі. Таку думку висловив міжнародний економіст і генеральний директор корпорації "Крулл", консалтингової фірми з питань макроекономіки у м. Вашингтоні, доктор Олександр Мірчев, коментуючи збільшення доходів банку у 2015 році, незважаючи на хитку ситуацію в українській економіці.

"В умовах нинішньої ситуації в Україні ці результати показують ознаки життєздатної бізнес-моделі. На цьому етапі дуже важливо, щоб бізнес продемонстрував прозорість при поєднанні своїх ініціатив з позитивними результатами", - заявив аналітик.


Зазначимо, корпорація "Крулл" фокусується на нових економічних тенденціях викликах, пов'язаних з політикою. Доктор Мірчев брав участь у створенні основи для ринкової демократії, вступі ряду країн з перехідною економікою до Світової організації торгівлі, НАТО і ЄС.

Як зазначалось раніше, "ПриватБанк" є лідером у банківському секторі, обслуговуючи значну частину українського ринку.

Згідно з дослідженням "GFK Україна" про банківські послуги для фізичних осіб, у кінці 4-го кварталу 2015 року послугами "ПриватБанку" користувалися 48,4% від загального числа українських банківських клієнтів. Більше третини українських респондентів (39,2%) вважають "ПриватБанк" великим банком. Крім того, дослідження показали, що послугами "ПриватБанку" користуються 42,6% українських корпорацій.

У нещодавно опублікованому зведеному річному звіті банку за результатами аудиту 2015 року зазначено, що консолідований прибуток "ПриватБанку" зріс на 11,4% в минулому році, і склав 275 млн гривень (більше 11 мільйонів доларів США).

Звіт було складено відповідно до Міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ) і аудиту "PricewaterhouseCoopers" (PwC), що є однією з провідних аудиторських компаній у світі. Капітал Групи "ПриватБанку" складає 29045 млн гривень, а загальні статки становлять 247934 млн гривень.

Рівень достатності капіталу (CAR) банку збільшився у 2015 році з 13,7% до 14,9%, що відповідає вимогам Базельського комітету. Рівень достатності капіталу (CAR) "ПриватБанку" склав 11%, що є вище за обов'язковий мінімум у розмірі 10% відповідно до нормативних вимог Національного банку України.