ua en ru

USUBC прогнозує в 2011 р. інвестиції у 1 млрд дол. до енергетичного сектору України

USUBC прогнозує в 2011 р. інвестиції у 1 млрд дол. до енергетичного сектору України. Про це заявив президент US - Ukraine Business Council (USUBC) Морган Вільямс під час презентації національних проектів та інвестиційних можливостей України в Нью-Йорку, передає прес-служба Державного агентства з інвестицій та управління нацпроектами.
"Цей рік стане переламним для партнерства між Україною та США. Все, чого потребує Україна: нові робочі місця, кошти на реструктуризацію інфраструктури тощо, прийде від приватного бізнесу. Ми переконані в перспективності України, саме тому ми вклали минулого року 100 млн дол. до сільськогосподарської сфери і плануємо інвестувати й надалі. Особливі надії ми покладаємо на розвиток енергетичної сфери. Багато американських компаній вже присутні на українському ринку і дуже зацікавлені в ньому, зокрема, Shell, Exxon Mobile, Chevron. Саме тому ми очікуємо принаймні 1 млрд інвестицій до енергетичного сектору України ще в цьому році", - заявив Вільямс.
На заході було презентовано 5 Національних проектів першої хвилі - "LNG-Термінал", "Енергія природи", "Олімпійська надія 2022", "Чисте місто" та "Відкритий світ".