ua en ru

Турецькі військові, приймавші участь у перевороті, намагалися зірвати операцію в Сирії, - Washington Post

Турецькі військові, приймавші участь у перевороті, намагалися зірвати операцію в Сирії, - Washington Post Фото: спроба військового перевороту в Туреччині

У підсумку військові, які виступали проти операції в Сирії, взяли участь у спробі перевороту в Туреччині

Військові, які брали участь у спробі військового перевороту в Туреччині, намагалися зірвати операцію країни в Сирії проти терористичного угрупування "Ісламська держава". Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на анонімного високопоставленого турецького чиновника.

Наголошується, що Туреччина планувала операцію в Сирії ще в червні 2015 року, проте ряд високопоставлених чиновників Міноборони Туреччини намагалися перешкодити її проведенню.


"Деякі командири в турецькій армії вперто намагалися зірвати план Туреччини щодо наступу на ІДІЛ. В черговий раз вони придумували відмовки. Зокрема, відсутність військових потужностей, які не давали втілити план уряду", - розповіло джерело.

Повідомляється, що в результаті більшість військових, які виступали проти операції в Сирії, взяли участь у військовому перевороті в Туреччині.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки підтримали дії Туреччини в Сирії, в тому числі Анкара і Вашингтон домовилися не допускати просування курдів на захід від Євфрату.