ua en ru

Встановлені тарифи на послуги ЖКГ є необґрунтованими, - Тимошенко

Юлія Тимошенко закликала депутатів консолідуватися навколо зменшення тарифів на житлово-комунальні послуги та ухвалити цього пленарного тижня два законопроекти щодо тарифоутворення. Про це сьогодні лідер "Батьківщини" заявила з парламентської трибуни.

"Я би просила парламент консолідуватися навколо цього завдання й зробити так, щоб ми його виконали, і щоб люди по всій країні не проклинали політиків, парламент, уряд і всіх, кому спало на думку в 5-6 разів підвищувати тарифи", - наголосила вона.

Тимошенко пояснила, що її заклик грунтується на проекті звіту парламентської робочої групи, яка щойно завершила вивчення питання обґрунтованості підвищених тарифів.

Депутати з різних фракцій дійшли до консолідованої думки: "встановлені ціни, тарифи на енергоносії, на комунальні послуги є необґрунтованими і потребують додаткових розрахунків для їх корегування".

За словами лідера фракції, парламентська робоча група також встановила, що газу українського видобутку достатньо для забезпечення потреб населення та підприємств теплокомуненерго.

Тимошенко стверджує, що нормативи на тепло та газ в квартирах, де немає лічильників, є абсурдними, адже "в два-три рази є різниця обсягів газу та тепла, які списують на людину".

З огляду на це, лідер "Батьківщини" наполягає та тому, що тарифи можна реально зменшити вдвічі.

Окрім цього, Тимошенко наполягає на ухваленні рішень щодо негайної індексації зарплат та пенсій.

Купити земельні ділянки в любому районі по всій території Києва.

"Закон треба проголосувати цього тижня. І це означає, що ми знімемо той абсолютно незаконний тягар соціальної несправедливості, який лежить на людях. Все буде добре, і ми поставимо все на місця", - резюмувала лідер фракції.