ua en ru

В УСС заперечують видачу фейкового підпису Рябошапки

В УСС заперечують видачу фейкового підпису Рябошапки Фото: Руслан Рябошапка не отримував підпису від УСС

У базі АЦСК ДП УСС інформація щодо видачі Рябошапці В. В. посиленого сертифіката відкритого ключа відсутня

У державному підприємстві "Українські спеціальні системи" заперечують видачу несправжнього електронного цифрового підпису члена Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Руслана Рябошапки. Про це повідомляє прес-служба ДП у Facebook.

"За час функціонування Акредитованого центру сертифікації ключів Державного підприємства "Українські спеціальні системи", з 2014 по сьогодні, громадянин Рябошапка В. В. не звертався до ДП "УСС" за послугою щодо видачі йому посиленого сертифікату відкритого ключа, тому інформація щодо можливого використання для зламу автоматизованої системи електронного декларування ключа, виданого ДП "УСС", не відповідає дійсності", - йдеться в заяві.


Зазначено також, що в базі АЦСК ДП "УСС" інформація щодо видачі громадянину Рябошапці В. В. посиленого сертифіката відкритого ключа відсутня.

"Введення електронної декларації Рябошапки, Джеймса Бонда та інших персонажів підтверджують можливість анонімного входження до системи електронного декларування за допомогою будь-яких сертифікатів, у тому числі виданих неакредитованими ЦСК, у тому числі приватних, без обов’язкової перевірки статусу сертифікату користувача на його чинність. Усе це є свідченням того, що програмне забезпечення системи електронного декларування не забезпечує основоположні принципи захисту інформації", - резюмували у відомстві.

Нагадаємо, раніше Програма розвитку ООН заявила, що зламу системи електронного декларування в Україні 19 серпня не було.