ua en ru

УСПП просить президента втрутитися в ситуацію з Ukrlandfarming

УСПП просить президента втрутитися в ситуацію з Ukrlandfarming Фото: Ukrlandfarming

УСПП відправив лист Порошенку

Український союз промисловців і підприємців (УСПП) звернувся до президента України Петра Порошенка з проханням втрутитися в ситуацію щодо нормалізації функціонування компанії Ukrlandfarming. Про це йдеться у відкритому листі УСПП, підписаного його президентом Анатолієм Кінахом.

"Внаслідок руйнівного впливу кризових явищ в економіці України, пов'язаних із зовнішньою агресією, втратою контролю Ukrlandfarming над низкою високотехнологічних виробництв на території Донбасу та АР Крим, погіршенням ситуації з надходженням інвестицій, на тлі загострення боротьби за експортні ринки, а так само через відсутність знаходження спільних рішень, що стосуються реструктуризації заборгованості між НБУ, Кабінету міністрів та менеджменту цього провідного підприємства галузі, в даний момент формуються неприйнятні виклики для всього аграрного сектора країни", - наголошується у зверненні.

У листі до президента також відзначається, що подальше накопичення негативу навколо компанії Ukrlandfarming може призвести до зростання безробіття у селах, зниженню інтересу іноземних інвесторів до аграрного бізнесу в Україні, в цілому негативно вплине на рівень капіталізації провідних підприємств аграрної галузі.

"З урахуванням вищевикладеного, звертаємося до вас, вельмишановний Петро Олексійович, втрутитися в процес нормалізації проблемної ситуації навколо Ukrlandfarming, виходячи з принципів приватно-державного партнерства та необхідності забезпечення сталого розвитку аграрного сектора економіки країни", - наголошується в листі Українського союзу промисловців і підприємців на ім'я Президента України.

alt

Нагадаємо, раніше ряд аграрних об'єднань звернулися до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням сприяти врегулюванню конфлікту між Національним банком і керівництвом агрохолдингу Ukrlandfarming.