ua en ru

Послуга збереження номеру при зміні мобільного оператора запрацює в Україні з травня 2019

Послуга збереження номеру при зміні мобільного оператора запрацює в Україні з травня 2019 Ілюстративне фото (РБК-Україна)

До 1 лютого оператори мають створити локальні бази даних для зберігання перенесених номерів

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації у ході засіданні 16 жовтня 2018 року вирішила встановити 1 травня 2019 року початком дії послуги по збереженню абонентського номера при зміні мобільного оператора (MNP - Mobile Number Portability). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу комісії.

Як зазначається, відповідна послуга стане доступною в Україні з 1 травня, а до 1 лютого оператори мають створити локальні бази даних для зберігання перенесених номерів.

"Комісія прийняла рішення визначити 1 травня 2019 року строком початку впровадження послуг із перенесення абонентських номерів на телекомунікаційних мережах рухомого (мобільного) зв’язку, включаючи створення локальних баз даних операторів телекомунікацій, що надають послуги рухомого (мобільного) зв’язку, та до 1 лютого 2019 року - їх підключення до централізованої бази даних", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що вказане рішення буде подано на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Антимонопольний комітет України (АМКУ) розслідує факт зміни трьома найбільшими мобільними операторами - "Київстаром", Vodafone Україна і lifecell - розрахункового періоду в тарифних планах.

Додамо, також повідомлялося, що в Україні 24 липня 2017 року запустив роботу новий віртуальний мобільний оператор Lycamobile.